MUTLULUK İÇİN 3 ŞEY



Psikoloji araştırmaları gösteriyor ki mutluluğun bir donma noktası var. Bu donma noktası kişinin bütünsel varlığını ve karakterini belirliyor.Ruh halimiz, bu donma noktası çevresinde geziniyor. Pozitif bir olay olduğunda mutlu oluyoruz, negatif bir durumla karşılaşınca üzülüyoruz ama zamanla o dengedeki noktaya tekrar ulaşıyoruz.
Buna göre mutluluk herkesin seçebileceği bir seçenek.Psikoterapist William James şöyle diyor: "Tüm zamanların en büyük buluşu şu bilgidir: Bir insan hareketlerini ve tutumunu değiştirerek hayatını değiştirebilir."
İşte kendi mutluluğunuzu kontrol edebilmenizin sekiz yolu..
1. Sadece deneyin. Küçük bir çaba bile işe yarayacaktır.
Pozitif Psikoloji dergisinde yayımlanmış deneysel bir araştırma sadece mutlu olmayı denemenin bile işe yaradığını gösterdi.Deneyde iki grup öğrencinin bir bölümüne neşeli müzikler dinletildi ve iyi hissetmeleri söylendi. Diğer gruptan ise daha duygusal müzikler eşliğinde hüzünlü anılarını düşünmeleri istendi.Deneyin sonucunda mutlu hissetmeye çalışan grup deneyden moralleri yüksek olarak ayrıldı.İletişim ve kişisel becerilerinizi yükseltecek eğitimlere katılın. Çevrenizde pozitif enerjisi yüksek, sizi iyi hissettiren insanları tutun.
2. Mutluluğu amacınız haline getirin Mutlu insanların hayattaki bir numaralı amacı mutlu olmaktır.
Bunun için gerekiyorsa inançlarınızı ve değer sisteminizi yeniden gözden geçirin.İletişim ve kişisel becerilerinizi yükseltecek eğitimlere katılın.Çevrenizde pozitif enerjisi yüksek, sizi iyi hissettiren insanları tutun.
3. Farkındalığı seçin Nöropsikolog Rick Hanson’a göre beyinlerimiz her şeyin kötü olanını keşfetmeye çalışırlar.
Negatif tecrübelere sımsıkı sarılırken, pozitif olanlara karşı teflon (geçirgen olmayan tabaka) gibidirler.Bu negatif önyargı beynin kötü haberlere iyi haberlere göre şiddetli bir biçimde tepki vermesine neden olur.Bu negatif, bizi kötü anılara karşı tetikleyen önyargıya, ufak pozitif anlarımıza tutunarak, onların değerini bilerek karşı gelebiliriz...