SİVİLCE ÇIKMASINI ENGELLEYİN

SİVİLCE ÇIKMASINI ENGELLEYİN 



Bu yazıda siz değerli okurlarımıza sivilcenin çıkmasını önleyecek yöntemleri topladık:...

1)Kırmızı Meyveler: Kırmızı renkli besinler akne sorunu oluşmadan çözüyor. Kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, vişne gibi antioksidan içeren yiyecekler cilt üzerinde mükemmel etki ederek akneyi oluşmadan önlüyor. 

2)Avokado: E ve C vitaminleri bakımından çok zengindir. İçeriğinde bulunan omega-3 yağları ile ciltteki tüm olumsuz koşullara karşı savaşır. Haftada bir kere tüketeceğiniz avokado size güzel sivilcesiz bir cilt olarak dönecektir.

3)Ananas: Bu meyvenin içerisindeki bromelin maddesi ciltteki zararlı oluşumları önlüyor.

4)Domates: Domates ve suyu cilt için çok anlam taşımaktadır. Neden diye sorarsanız çok güçlü bir antioksidan ve likopenin birincil kaynağı olduğu için kuru ciltleri canlandıran etkiye sahip olan bu besin cilt sorunlarında çok etkilidir. 

5)Yeşil Çay: Cildi sakinleştirip sıkılaştırıyor, skar denilen sivilce oluşumu sağlayan yapıları oluşma aşamasında kurutuyor.

6)Ceviz: Mucizevi besin olan ceviz içerisindeki ceviz yağı sayesinde cilde katkı sunarak hem yaşlanmayı geciktiriyor hem de cildin yağlanmasını azaltıyor.

7)Çikolata: Siyah çikolata antioksidan özelliği sayesinde cildi besliyor. Ayrıca kan akışını düzenleyerek cildi sivilce gibi tehlikelerden koruyor.

8)Balık: İçerisindeki Omega-3 sayesinde her zaman aranan bir kaynak balık. Cildin kalitesini arttırıp yaşlanmayı da daraltıyor.

9)Nar: Nar, genişlemiş damarların görünümlerini azaltarak cildimizin daha sağlıklı görünmesine katkıda bulunuyor.

10)Yumurta: İçerisindeki çinko, biotin, B vitaminleri sayesinde cilde çok olumlu katkıda bulunmaktadır.

11)Ispanak: Alpha-lipoic asit ve lutein bakımından zengin olan ıspanak bitkisi, bu iki etkili antioksidan sayesinde hem cildi akneden koruyor hem de genç kalmasını sağlıyor. 

BİLGİN KUYUSU - BİLGİ MERKEZİ