DAEŞ’in yeni hedefi: 

DAEŞ’in yeni hedefi: 


DAEŞ’in saldırıları için yeni bir strateji belirleyerek Avrupa sahillerindeki turistik yerlere saldıracağı açıklandı

20 Nisan 2016 Çarşamba 12:47

Timetürk'ten Melahat Kemal'in haberine göre; Alman ve Afrikalı yetkililer yaz mevsiminin gelmesi ile daeş'in yeni bir strateji ile Avrupa sahillerindeki turistik yerleri hedef alacağını açıkladı.

Yetkililer DAEŞ üyelerinin sahil satıcıları ya da tatil yapan kişiler kılığında turistik bölgelere giderek bombalama eylemi gerçekleştireceğini söyledi.

Almanya'nın Bild gazetesine konuşan Alman istihbarat yetkilisi Fransa, İspanya ve İtalya'daki tatil beldelerinin açık hedef olduğunu belirtti.

Alman istihbarat yetkilisi “DAEŞ'in terör olaylarına yeni bir boyut kazandırdığını görebiliriz. Tatil beldelerindeki sahiller, korunması en zor yerler” dedi.

DAEŞ tarafından Avrupa sahillerinde gerçekleştirileceği düşünülen saldırıların, 2015 yılının Haziran ayında Tunus'un sahil beldesi Sousse'da gerçekleştirilmiş olan saldırıyla benzerlik gösterebileceği belirtildi. Bu saldırıda bir DAEŞ üyesi Kalaşnikof marka silah ile sahile girmiş ve çoğu Avrupalı olan 39 turisti öldürmüştü.

Bild'de yer alan yazıda saldırganların dondurma, içecek ya da tişört satıcısı olarak sahile girebileceği ve şezlongların altına bomba yerleştirebileceği belirtildi.

Gazetede muhtemel saldırılara dair istihbaratın, Afrika'daki “güvenilir kaynak”tan geldiği ve kaynağın DAEŞ'in büyük sahil saldırıları yapmak üzere “somut planları”olduğu aktarılıyor.

Senegal'in sahil beldesi Saly'nin emniyet müdürü Seck Pouye, Bild gazetesine yaptığı açıklamada DAEŞ bağlantılı Boko Haram üyelerinin Avrupa'nın güneyinde saldırı gerçekleştirme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Pouye açıklamasının devamında“Bu insanlar, sık aralıklarla İtalya'ya gidiyor. Vizeleri ve resmi belgeleri oluyor. Görünüşte gayrı kanuni bir durum yok. Çünkü işadamı ve tüccar olarak Avrupa'ya gidebiliyorlar. Onları tehlikeli yapan da bu durum” dedi.

Kimyasal Silah Kullanabilirler;

Europol ve NATO uzmanları yeni bir DAEŞ tehdidine karşı uyarıda bulundu. Uzmanlara göre grup üyeleri Avrupa genelindeki saldırılarında kimyasal silah kullanabilir.

Avrupa Komisyonu aşırılıkla mücadele komisyonu başkan yardımcısı Jorge Berto Silva yaptığı açıklamada, DAEŞ tarafından kimyasal ve biyolojik saldırıların planladığı yönünde“haklı endişeleri” olduğunu belirtti

BÎLGÎN KUYUSU ...