DİNDE ESAS NEDİR

? DİNİN ASIL ESASI NEDİR ?








SORU : 

Sual: Bütün peygamberlerin tebliğ ettiği dinlerde iman bilgileri aynı mıydı?
....................................................................................









Dinlerde bir olan esas, iman esaslarıdır
-------------

Cevap: Allahü teâlâ, kullarına verdiği akıl ve düşünme kuvvetinin nasıl kullanılacağını onlara öğretmek ve kendi birliğini onlara tanıtmak ve iyi yişleri fena, zararlı işlerden ayırmak için, dünyaya Peygamberler “aleyhimüsselâm” gönderdi. 

Peygamberler beşerî sıfatlarda bizim gibi insandır. Onlar da yer, içer, uyur ve yorulur. Bizden farkları, zekâ ve muhakeme kuvvetlerinin çok üstün olması, tertemiz ahlâklı ve Allahü teâlânın emirlerini bize tebliğ edecek bir güçte 
bulunmalarıdır.

Âdem aleyhisselâmdan beri, bütün peygamberlerin tebliğ ettiği dinlerde bir olan esas, iman esaslarıdır. Allahü teâlâ, iman bilgilerinde ayrılık istememiştir. Kur’ân-ı kerimde, Enâm sûresinin yüzelli dokuzuncu ayetinde sevgili Peygamberine “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” mealen, Dinde fırka fırka ayrılanlarla senin hiçbir ilgin olamaz. Onların cezalarını Allahü teâlâ verecektirbuyurulmaktadır. 

Peygamberlerin birincisi hazret-i Âdemdir. Sonuncusu ise, hazret-i Muhammed Resûlullahdır "aleyhi ve aleyhiüssalevâtü vetteslîmât". Peygamberlerin "aleyhimüssalevâtü vetteslîmât" hepsine iman etmek lâzımdır. Hepsini masum [yani günahsız] ve doğru sözlü bilmelidir. Bunlardan birine inanmamak, hepsine inanmamak demektir. Çünkü, hepsi aynı imanı söylemiştir. Yani, hepsinin dinlerinin aslı, temeli [yani iman edilecek şeyleri] birdir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAHA FAZLASI İÇİN BİZİ TAKİP EDİN

HAZIRLAYAN : SON ŞAİR 

BİR ÖNCEKİ YAYIN İÇİN : TIKLAYIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------